Skip to content

Over Borowski Glass

Gemaakt met liefde, passie en perfectie

liefde. passie. perfectie.

GeschiedenisVan de garagewerkplaats tot het wereldberoemde merk
Stanislaw Borowski (geboren in 1944 in Moutiers, Frankrijk) legde meer dan 40 jaar geleden de basis voor de huidige glasfabriek Borowski voor handgeblazen en handgemaakt glas. Aanvankelijk creëerde hij zijn eigen speciale ideeën in een garage: Met behulp van bijna vergeten technieken voor het graveren op cameeglas, zelfgemaakt gereedschap en nieuwe kunstconcepten, wist Stanislaw Borowski precies wat hij wilde, en zijn buitengewone afbeeldingen en sculpturen kregen al snel internationale bekendheid Dit leidde tot tentoonstellingen in Duitsland – Kassel, Hamburg, Düsseldorf, – maar ook in de VS, Nederland en Japan.

liefde. passie. perfectie.

Borowski's filosofie

Het is fascinerend dat elk van deze lichte, heldere en kleurrijke unieke stukken zo’n ingewikkeld – vaak zweterig – productieproces heeft ondergaan. Een oude en veeleisende vaardigheid die tegenwoordig nog maar weinig fabrikanten bezitten.

Onze collecties belichamen hetzelfde levendige kunstconcept als de meesterwerken van Borowski. Ze belichamen de rijkdom aan ideeën van onze kunstenaars en de ambachtelijke vaardigheden van onze glasmakers in gelijke mate. Elk stuk in de collectie is met veel liefde en zorg bewerkt en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

emotie. inspiratie. kunstambacht.

Solus 39's filosofie

Bij Solus verheerlijkt de drie-eenheid emotie, inspiratie en kunstambacht.
Het is de grondslag van waaruit alles vertrekt, zo wordt gesteld. Het kan ook weer ongeremd figuratief, en een tikkeltje naïef. In de weloverwogen keuze van kunstenaars, laat de geïnspireerde galerijhouder zich daarin niet beperken door één stijl. Ook de materialenkeuze is erg ruim. Vanwege de wereldse blik op de dingen? In deze galerij tref je een verzameling van glaskunst, keramiek, brons, schilderijen op doek…

Borowksi Glass

Van zanderige grondstof tot waardevolle kristallen schoonheid in heldere kleuren

Modern studioglas

Glasstudio Borowski is een van de toonaangevende bedrijven voor modern studioglas met een internationale reikwijdte. Tot op heden is het de enige particuliere glasfabrikant van dit type in Polen, één van slechts enkele in Europa en misschien één op 20 wereldwijd.

Bekende technieken

In de Borowski Glass Studio kan gewerkt worden met bijna alle bekende technieken van koude en warme glasbewerking – dit stelt de kunstenaars in staat uitdagende visies te realiseren en voortdurend nieuwe, experimentele ideeën op te doen.

 

Drie collecties

Naast unieke topstukken ontstaan hier ook series, die uitmonden in de drie collecties van het familiebedrijf:
ART OBJECTS, STUDIO LINE en OUTDOOR OBJECTS.